WOL (Wake-on-Lan) is een optie die het mogelijk maakt een computer via het netwerk op te starten. In 1997 werd WOL door IBM en Intel geïntroduceerd en is overgenomen door veel fabrikanten. Een erg handige optie,

zo kan bijvoorbeeld de computer op zolder worden gewekt uit slaapstand, zonder daarvoor de trap op te hoeven. Een tooltje waarmee u dit kunt doen is WakeMeOnLan.

WakeMeOnLan kan net als de meeste andere programma's van NirSoft direct zonder installatie worden gebruikt. Ook neemt de tool het apart te downloaden taalbestand automatisch over als deze in dezelfde map is geplaatst. De interface is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Met een werkbalk kunnen handelingen worden gestart, zo is er een pictogram met een wekker om de computer te wekken. Tevens zijn alle opties te vinden onder het menu Bestand.

Met een druk op de startknop wordt het netwerk volledig gescand en alle computers (die op dat moment aan staan) komen vervolgens in het overzicht te staan. Via de geavanceerde opties bestaat de mogelijkheid het IP-bereik uit te breiden. Download.