Internetprovider XS4ALL roept de Consumentenbond op een keurmerk te introduceren voor de veiligheid op internet. Dit schrijft Simon Hania, technisch directeur bij XS4ALL. De Consumentenbond verklaarde deze week dat het geen vertrouwen heeft dat de branche zelf met een dergelijk keurmerk komt, zoals toezichthouder OPTA graag wil. De bond riep de Tweede Kamer dan ook op om de OPTA tot actie te dwingen om de veiligheid op internet te vergroten. 

Volgens de consumentenbond houdt de OPTA zich te veel bezig met geschillen tussen bedrijven en wordt haar taak om consumenten te beschermen verwaarloosd.

Voorlichting Uit onderzoek van de Consumentenbond zou blijken dat gebruikers zich niet meer veilig voelen op internet. De groeiende identiteitsfraude is hier één van de oorzaken van.

De OPTA besloot deze week geen beleidsregels te vormen voor de internetveiligheid, maar de nadruk meer op voorlichting voor consumenten te leggen.

Volgens provider XS4ALL is de bond de uitgelezen organisatie om de internetveiligheid te gaan testen. "Wij zullen er hard voor werken om goed te scoren op al die punten die de Consumentenbond belangrijk vindt."