Gebruikt u ook de Windows Live SkyDrive? Met een Hotmail- of Live-account krijgt u gratis toegang tot 25 GB online opslag. U kunt er bestanden voor uzelf bewaren of bestanden delen met vrienden en collegas.

Dankzij het gratis programma SkyDrive Explorer kunt u nu nog efficienter te werk gaan. SkyDrive Explorer nestelt zich na de installatie als een virtuele schijf onder Mijn Computer. Nadat u zich eenmalig ingelogd hebt, krijgt u de volledige inhoud van uw SkyDrive te zien in een doodgewoon venster. U kunt niet enkel door uw mappen heen bladeren, maar ook de bestandseigenschappen bekijken. Erg handig is dat u ook nieuwe bestanden van uw harde schijf naar uw SkyDrive kunt slepen en kopieren. Via het rechtermuisknopmenu is het zelfs mogelijk om de unieke URL van een bepaald bestand te kopieren naar het klembord. Op die manier kunt u vrienden, familieleden en collega's erg snel op de hoogte brengen van nieuwe content via e-mail, IM, Twitter of profielsites. Oude bestanden of bestandsmappen verwijderen of hernoemen behoort eveneens tot de mogelijkheden, net zoals het aanmaken van nieuwe mappen. Met een druk op de Afmelden-knop voorkomt u dat andere gebruikers op uw computer de inhoud van uw SkyDrive kunnen bekijken.

Langzaam Het grootste nadeel van SkyDrive Explorer is de snelheid. Wanneer u bestanden versleept in vensters, gaat u ervan uit dat het even snel gaat als via Windows Verkenner. Dat is echter niet het geval omdat er telkens een connectie moet gemaakt worden met de SkyDrive-servers. Tijdens onze test (met breedbandverbinding) duurde het bijna twee volle minuten om een bestand van 6 MB te uploaden. Indien u bereid bent om rekening te houden met dit minpunt moet u SkyDrive Explorer zeker downloaden. Microsoft zou deze functie beter zelf integreren in Windows, Download SkyDrive Explorer.