De kans is groot dat u naar Windows 7 overstapt vanaf een andere computer, waarop u bijvoorbeeld Windows Vista hebt draaien. Met de wizard Easy Transfer hoeft u instellingen niet handmatig over te zetten.

Deze wizard gaat op zoek naar bestaande gebruikersaccounts, documenten, muziek, afbeeldingen, e-mail, internetfavorieten en video's, en zet ze vervolgens over naar de nieuwe Windows 7-omgeving.

U vindt de wizard Easy Transfer op de installatie-dvd van Windows 7. Open de map Support\Migwiz. Dubbelklik op Migsetup.exe zodat Easy Transfer wordt geladen. Vervolgens geeft u aan welke methode u wilt gebruiken om de gegevens over te zetten. U kunt hierbij kiezen tussen het gebruik van een speciale kabel, een (thuis)netwerk of een externe vaste schijf of usb-stick. Kies in het venster hierna voor Dit is mijn oude computer. De computer controleert welke items worden overgebracht. Plaats vervolgens een vinkje naast de onderdelen die u wilt meenemen naar de Windows 7-omgeving. Klik op Aanpassen om precies aan te geven welke subonderdelen wel of juist niet mee mogen. Via de koppeling Geavanceerd kunt u op mapniveau eigen selecties maken. Windows vraagt of u het migratiebestand met een wachtwoord wilt beveiligen. Dit is niet verplicht. Klik op Opslaan en geef aan waar het bestand moet worden opgeslagen. De gegevens worden nu bewaard.