De accu van de nieuwe versie van de iPad 2 met 32nm-soc gaat 15 tot 30 procent langer mee dan die van dezelfde iPad 2 met een 45nm-soc. Klanten weten van tevoren niet of ze een iPad 2 met 45nm- of 32nm-processor kopen.

Onder meer tijdens browsen en gamen gaat de nieuwe iPad 2 met 32nm-soc langer mee dan een iPad 2 met 45nm-soc, blijkt uit benchmarks van Anandtech. Tijdens browsen over wifi ging de accu 11,7 uur mee in plaats van 10,1 uur. Met het spelen van een 3d-game hield de 'iPad 2,4' met zijn 32nm-processor het bijna acht uur vol, veel langer dan de 6,12 uur van de iPad 2. De nieuwe versie van de iPad kan 15,7 uur lang video's afspelen, bijna twee uur langer dan de vorige iPad 2.

De iPad 2,4 gebruikt ook minder stroom dan de iPad tijdens dezelfde taken en produceert bovendien minder warmte, al zijn de verschillen daarbij relatief klein. Bij de benchmarks moet worden aangetekend dat het scherm van de iPad 2,4 licht afweek van dat van de oude iPad 2. Ook is niet uitgesloten dat Apple zonder het te melden de accucapaciteit heeft verhoogd.

Behalve de kleinere transistors is er niets gewijzigd aan de architectuur van de Apple A5-processor. Omdat ook de overige hardware en de software niet significant anders is, is het voor het eerst dat het effect gezien kan worden van een die shrink. Veel fabrikanten maken bij de overstap naar een kleiner procedé een nieuwe soc en zetten die chip bovendien in een nieuw toestel, waardoor er altijd veel meer factoren meespelen bij het vergelijken van de prestaties.

Apple schakelde na de release van de nieuwe iPad voor de iPad 2 over op een 32nm-proces voor zijn A5-processor. Samsung, de fabrikant van de Apple-processors, gebruikt hetzelfde 32nm-procedé voor zijn Exynos 4 Quad, de processor uit de donderdag aangekondigde smartphone Galaxy S III.

Niet alle iPad 2's zijn echter voorzien van de nieuwe versie van de processor. Het is aan de doos of aan de buitenkant niet te zien welke processor erin zit.  Apple verlaagde de prijs van de iPad 2 naar onder 400 euro toen de nieuwe iPad uitkwam. De iPad 2 is alleen nog verkrijgbaar in een 16GB-variant zonder ondersteuning voor 3g.