Nederlanders zullen vermoedelijk tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar ook stemmen over de nieuwe wetgeving die de AIVD en MIVD meer bevoegdheden geeft.

De Nationale ombudsman gaat naar aanleiding van een reeks klachten onderzoek doen naar de digitale postbus van de website MijnOverheid.nl.

De minister van Veiligheid en Justitie en verscheidene partijen uit de telecom- en ICT-sector ondertekenen vanavond een actieplan om diefstal van mobiele telefoons, tablets en laptops tegen te gaan. Hoe kun je je apparaat eenvoudig beschermen tegen diefstal?

Internetcriminelen gaan steeds vernuftiger te werk om hun slachtoffers geld afhandig te maken. Dat meldt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), de organisatie die de digitale weerbaarheid van Nederland moet vergroten, in een rapport dat dinsdag uitkomt.

De upgrade naar Windows 10 is vanaf 29 juli niet langer gratis. Microsoft zal gebruikers van Windows 7 of 8.1 daarna ook niet langer lastigvallen met verzoeken om te upgraden. De Get Windows 10-app wordt vanaf die datum uitgeschakeld, bevestigt Microsoft.