De Berichtenbox-app van de Nederlandse overheid zal niet langer op zichzelf te gebruiken zijn. Met de nieuwe update is ook de DigiD-app vereist om op je toestel aanwezig te zijn.

Onderzoekers van het International Computer Science Institute hebben meer dan duizend Android-apps gevonden die data van gebruikers verzamelen, zelfs als zij die toegang expliciet hebben geweigerd.

De EU vraagt nu al bijna tien jaar vriendelijk aan fabrikanten of ze een universele standaard kunnen bedenken voor het opladen van mobiele telefoons. Dat gaat met horten en stoten, in het begin was er zelfs helemáál geen standaard.

Chat-app WhatsApp is begonnen met het uitrollen van een functie die het mogelijk maakt om berichten permanent te verwijderen. Dat blijkt uit een melding op de website van WhatsApp.

Samsung installeert vanaf nu de app In-Traffic Reply standaard op een groot aantal van zijn smartphones. Ook zullen mensen die al een Samsung-toestel in bezit hebben, de vraag krijgen of ze de app willen installeren. De hoop van Samsung is om daarmee de verkeersveiligheid te vergroten.