Bluetooth Low Energy: je hoort er maar zelden over, maar dit protocol bestaat inmiddels al tien jaar. Het speelt een belangrijke rol in het draadloze dataverkeer, onder andere voor het Internet of Things. In vergelijking met WiFi en Bluetooth is BLE een onopvallende, maar o zo nuttige speler.

 Uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch kan voor elk wifinetwerk een ander MAC-adres gebruiken om uw privacy verder te beschermen.

Volgens de Gezondheidsraad is niet aangetoond en is het ook niet waarschijnlijk dat blootstelling aan 5G-systemen de gezondheid schaadt. Desondanks wil de raad dat er meer experimenteel onderzoek komt en dat de populaire 26 GHz-frequentie voorlopig niet wordt gebruikt.

Er zijn twee nieuwe kwetsbaarheden gevonden in de WPA3-standaard, waardoor kwaadwillenden toegang kunnen verschaffen tot een netwerk. Ze zijn ontdekt door dezelfde onderzoekers die eerder al vijf kwetsbaarheden (DragonBlood) ontdekten.

De Wifi Alliance, de stichting die de ontwikkeling van de wifi-standaard overziet, heeft de eisen voor zijn certificaat verscherpt. Het gevolg is dat toekomstige wifi-routers sneller internet moeten kunnen leveren.